Kettős megemlékezés

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szalayné Sebők Éva Emléktornát a Palota Röplabda SC. A szeptember 23-i rendezvényen azonban már nemcsak a névadóról emlékeztek meg.

A Palota RSC alapítója, Szalayné Sebők Éva 236-szoros felnőtt válogatott röplabdázó volt, 3 olimpián szerepelt, melyeken egy negyedik és két ötödik helyezést ért el, emellett Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, világbajnoki negyedik helyezett, 13-szoros magyar bajnok, BEK- és KEK-győztes, 11-szeres Magyar Népköztársaság Kupa-győztes, olasz bajnok és kupagyőztes is volt. Pályafutása során ötször választották az Év női röplabdázójának, 2001-ben pedig az elmúlt Évszázad legjobb női röplabdázója címet érdemelte ki. A XV. kerület Díszpolgára címmel kitüntetett Éva néni 2011-ben hunyt el. A Palota RSC azóta minden évben egy emléktornával emlékszik névadójára. Ezeken a tornákon pedig rendszeres résztvevő volt Éva néni legendás edzője, dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, aki sosem feledkezett meg arról, hogy elismerését fejezze ki a klubnál elvégzett utánpótlás-nevelő munkáról.

Gabi néni szavai mindig megtiszteltetésnek számítottak, és nagyon fog hiányozni nekünk az a sok tanács, amit az utánpótlásképzésben nyújtott nekünk – mondta Balogh Beatrix, a Palota RSC elnöke.

Ez év augusztus 17-én ugyanis 95 esztendős korában elhunyt a legendás edző, Gabi néni, így a 12. alkalommal megrendezett emléktornán róla is megemlékeztek a résztvevők, többek között Cserdiné Németh Angéla polgármester, dr. Havasi László, Gabi néni fia, valamint Biszku Éva, a Palota RSC U15-ös csapatának edzője, Éva néni egykori játékostársa és Gabi néni tanítványa.

A Szalayné Sebők Éva Emléktornára mindig a bajnokság előtt kerül sor, és az általában négy csapatos torna kiváló alkalmat nyújt arra, hogy az edzők felmérhessék, csapataik hol tartanak a felkészülésben. Idén az NB I-es TFSE és Kispest SE, valamint az NB II-es Közgáz SC fogadta el a házigazda Palota RSC meghívását. A tornát végül a legerősebb játékerőt képviselő TFSE nyerte, a Közgáz és a Kispest előtt. A többségében utánpótláskorú Palota RSC pedig ezúttal a negyedik helyen végzett.

Idén nagyrészt a saját utánpótlásunkból erősítettünk – mondta Valasik Marietta, a csapat edzője -, felnőtt csapatunkban jelenleg 5 U20-as és 3 U17-es játékos is játszik.

Az edző ennek ellenére bízik benne, hogy csapata az NB II Közép-csoportjában az alapszakasz végeztével az első két helyen végez majd. Akkor ugyanis tavasszal a felső osztályban játszhat majd, melynek résztvevői már az NB I-es tagságért küzdhetnek egymással. A palotás lányok az első lépést a bajnokság nyitófordulójában, október 7-én tehetik meg, amikor is legnagyobb riválisuk, a Közgáz otthonába látogatnak majd.

 

Fotó: Csokonai15

Comments are closed.