Kérdések és válaszok az utcán

Utcafórumot tartott október 12-én a Páskomliget utca-Sárfű utca sarkán Tóth Veronika alpolgármester, a 10. számú egyéni választókörzet képviselője, melyen részt vett Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő és Cserdiné Németh Angéla polgármester is.

„Ez egy fogadóóra, melyet nem a hivatalban, hanem itt a körzetem, egyik legforgalmasabb pontján tartunk”

– indokolta az utcai rendezvényt Tóth Veronika. „Ily módon ugyanis több emberrel találkozhatom, mint a hivatalban, és nemcsak egyéni problémákról, hanem közérdekű dolgokról is tudok beszélgetni velük.”

Az önkormányzat az utóbbi időszakban több fejlesztést is végrehajtott a körzetben: megújult a Páskomliget utcai zöldterület az Olajág otthontól egészen a Vásárcsarnokig új utcabútorokat helyeztek ki, megmetszették a növényeket, sőt még új parkolók is létesültek.

„Sok visszajelzés érkezik az itt lakóktól, hogy örülnek a változásoknak, de a panaszaikat is hallom. Ebben a körzetben is kardinális kérdés a parkolás, melyre nagyon nehéz lesz megoldást találni. Illetve sok visszajelzés érkezik, hogy szemetesek a közterületek, meg sok a kutyapiszok”

– magyarázta a politikus.

Sajnos nemcsak helyi ügyekről volt szó az utcafórumon, az egyik legfőbb téma a rezsinövekedés volt. Tóth Veronika elmondta, nagyon sokan panaszkodtak neki megélhetési problémáik miatt. „Sok a nyugdíjas a környezetemben, akiknek valóban nehézséget okoz ez a nagymértékű drágulás. Természetesen a legtöbb problémát nem tudunk itt, helyben kezelni, de minden hozzánk beérkezett panaszra keressük a megoldást.”

Comments are closed.