Kefe és testvérei

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Kefe tizenegy hónapos, származására nézve kóbor kutya, Csömör és Kistarcsa között találtak rá, az anyukája keverék, az apja ismeretlen.

Szombaton futottunk vele össze a Mi, a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület első Örökbefogadó Napján. Kefe végül „elkelt”, egy kőbányai család fogadta be, iszonyúan jó állású blöki, barátságos, kedvelni fogják új környezetében.

A tesója, Karcsi is ott volt a Pólus Center mögötti meseszép területen, ahol a Szilas patak csörgedezik, és hatalmas nyárfák hajladoznak. Halász Barbara, a csömöri Állatvédő Egyesület elnöke mutatta be Keféék harmadik testvérét, Kikit, aki viszont nagy felfedező, és olykor nem tud ellenállni tekergési ösztöneinek. Vagyunk még ezzel így néhányan, nem kell rajta csodálkozni.

A csömöri egyesület 2000 óta 15 állandó taggal működik, menhelyet tartanak fenn, amelyben most 47 kutya tanyázik. Az állatvédő civilek gondoskodnak az orvosi ellátásról, az ivartalanításról, és amikor tehetik, lám, arra is van idejük, hogy gazdit keressenek alkalmi lakótársaiknak.

Ugyanazt a civil feladatot végzik el, mint a Pilis-budai Kutyamentők, akiket a rákospalotai örökbefogadó napon Bánlaki Tímea titkár képviselt. Lizát, a kicsiny terriert például a gyepmester karmaiból menekítették ki.

Budai Mariann, a Pólus Kutyakiképző Iskola vezetője úgy kapcsolta össze a hasznosat az érdekessel, hogy aláírásokat is gyűjtöttek az állatvédelmi törvény szigorításáért, és meghívták az örökbefogadó akcióra Karacs Miklósék csomópontos énekeseit, akiknek az volt a feladatuk, hogy szórakoztassák a kutyásokat. A patakpart bokros idilljében állatos kegytárgyakat is lehetett vásárolni. Volt egynéhány, amelyik nekünk is megtetszett, mutatjuk.

Budai Mariann nem egyedül érkezett, vele volt Russell nevű kutyája, ő is migránsnak „számít”, két éve fogadta be, Mariann azóta neveli és tanítgatja. A Pólus KKI elve, hogy a kóborkutyák és a kutyára vágyó családok egymásra találjanak, ezért szervezték meg ezt az első örökbefogadó napot.

Melynek máris megvolt az eredménye. Keféék ugyan testvérekként el lettek ugyan egymástól szakítva, de mindhárman biztonságban és új családban vannak, jók a kilátásaik a kutyajövőre. Attól, hogy ne tudnának beilleszkedni, nem kell tartani, láttuk, milyen kezes, játékos kutyák. Jól fognak járni velük a gyerekek. (PP, 2017. augusztus 12. – képes-zenés összeállításunk Facebook-oldalunkon elérhető, szabad hozzánk csatlakozni)

2 hozzászólás

 1. Pákozdi Gabriella-
  2017. 08. 15. at 08:13

  Tisztelt Periszkóp Palotán!

  Mielőtt cikket írnak egy rendezvényről, jó lenne, ha előtte tájékozódnának arról, hogy kik is szervezték az eseményt. Egy örökbefogadó nap megszervezése nem kis munka. Sajnálattal látom, hogy Mi, a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület, akik 1,5 hónapig minden tudásunkat beleadva, időnket nem sajnálva, létrehoztuk és lebonyolítottuk az I. Örökbefogadó Napunkat meg sem lettünk említve a cikkben. Hozzászóló: Pákozdi Gabriella

 2. adminforperpal-
  2017. 08. 15. at 10:35

  Pótoltuk a hiányosságot, elnézést a mellőzésért. Ha a mélcímünkre meghívót kapnánk, nekünk is könnyebb lenne az életünk. Üdv, PP

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.