Tag: kutya

14
jan

Az M3-ason rohangáló vizslát mentettek a kerületi rendőrök

Kerületi járőrök és motoros rendőrök fogták be a sérült állatot.

2
aug

Szalmonellás kutyrágókat vesznek le a polcokról

Újabb kutyaeledeleket vesz le a polcairól a Fressnapf üzletlánc szalmonella baktérium szennyezettség miatt.

4
júl

Állatasszisztált terápia a kiegyensúlyozottabb életért

Az érzelmi intelligencia, vagy rövidebben EQ nem más, mint a környezeti ingerekre adott érzelmi válasz. Hasonlóan az IQ-hoz, az érzelmi intelligenciát is már egészen pici kortól nemcsak lehet, de muszáj is fejleszteni, ez ugyanis segít abban, hogy a gyerek, illetve a későbbi felnőtt kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élhessen. Erre jó megoldás az állatasszisztált terápia, melynek jótékony, fejlesztő hatását kis óvodásaink is megtapasztalták.

21
nov

Kutyás családi délután

Sok kétlábú és négylábú látogatója volt az „Állat és Ember” Állatvédő Egyesület november 17-én, a Közvágóhíd téren megrendezett kutyás családi délutánjának. A délután folyamán beszélgettek a kutyatulajdonosokkal a kertes házakban tartott kutyákról, miért veszélyes az „önsétáltatás” és miért nem jó csak az udvaron tartani az ebeket.

24
szept

Etikett a kutyafuttatóban

A kerületben nagyon sok kutyafuttató található, legutóbb a Sárfű utcai lakótelepen épült. Sokan olyan helyen laknak, ahol nincsen más biztonságos hely, csak a futtató arra, hogy kedvencük szabadon futkározhasson. Sajnos azonban egyre gyakrabban hallani konfliktusokról, balesetekről. Felkerestük Budai Mariannt, a Pólus Kutyakiképző Iskola vezetőjét, hogy mondja el nekünk, mire kell figyelnünk, ha kutyafuttatóba megyünk.