Karácsonyi kutyafuttató

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Régi lakossági igénynek eleget téve felújította és korszerű játékokkal látta el a Répszolg a Karácsony Benő parki kutyafuttatót.
A kutyatartóktól az elmúlt években több jelzés is érkezett az önkormányzathoz és a Répszolghoz, miszerint szeretnék, ha a Karácsony Benő parkban található kutyafuttatót korszerűsítenék. Az önkormányzat erre idén hárommillió forintot biztosított. Ebből a pénzből végezte el a korszerűsítést a Répszolg – tudtuk meg dr. Jankura Tamás ügyvezetőtől.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A játékok kiválasztásánál fontos szempont volt a tartósság, az igényesség és a színek. Többek között új szlalompálya, átbújócső, mérleghinta, fésülködőasztal készült, mindezek egy vonalban elhelyezve, akadálypályaként funkcionálva.
A társaság szakemberei készítettek egy új játékot is, ami kerületszinten is újdonság. Ez egy ugróakadály nevű, különböző magasságra állítható játékeszköz, ahol a házi kedvencek az átugrást tudják gyakorolni. Fontos szempont volt, hogy a kistestű és a nagytestű kutyák is tudják használni. Az eszköz oldalán található műanyag rudak segítségével lehet a kutyák számára megfelelő magasságot beállítani. A rudak keményfából készültek a merevség biztosítása érdekében, borításuk műanyag, színük élénk és figyelemfelhívó.
Mindezek mellett a kutyafuttatóba két kutyapiszokgyűjtő edényt is kihelyeztek.
A talaj kiegyenlítése után gyöngykavicsot szórtak el a területen, hogy az esőzések alkalmával ne legyenek pocsolyák. Az sem titok, hogy a társaság bízik benne, az új talajborítás elveszi négylábú kedvenceink kedvét a gödörásástól – írja honlapján a ­Répszolg.

Comments are closed.