Kánikula a fővárosban

Budapesten a hőség miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, azaz a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 Celsius-fokot – írja közleményében a BVK.

Kánikula

Kánikula

Hűsölés a fővárosi strandokon

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. két strandján, a III. kerületben levő Csillaghegyi, valamint a XIV. kerületi Paskál strandfürdőkben óriási kedvezményként, egységes 900 forintos jegyárat vezet be hétköznap és a hétvégi napokon.

A többi strandok változatlan jegyárakkal, számos kedvezménnyel, családi jegyekkel, Strandváró nappal és változatos, szórakoztató programokkal várják idén is a nap és a víz szerelmeseit. Megmaradnak a fiatalok, családok és a nyugdíjasok részére biztosított kedvezményes jegyek. A 20 alkalmas bérletek pedig akár 25 százalékos kedvezményt biztosítanak a fürdőzők részére. Az egyes fürdők árai a strandok honlapjain megtekinthetők.

Locsol az FKF Zrt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. locsolóautói folyamatosan, 2×12 órás műszakban hűtik a lakótelepeket, a budapesti közúthálózatot.

A nappali műszakban a társaság mosó munkagépei a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka a budapesti főútvonal-hálózatot, így munkavégzésükkel nem akadályozzák a forgalmat, a közösségi közlekedést.

Az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot – az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet – így csökkentve a hőérzetet és lekötve a port és a polleneket.  A locsolás egy időre 6-8 fokkal hűti le a burkolatot.

A BKV megrendelése esetén naponta a meghatározott vonalakon és gyakorisággal locsolják a villamossíneket is a kivetődés megakadályozására.

Ezen felül az FKF Zrt. kiemelt figyelmet fordít a hulladékszállítás folyamatosságára.

A parkokban is hűsölhetünk

A FŐKERT Nonprofit Zrt. nem csupán zöldterületek fenntartásával és megóvásával foglalkozik, hanem a fővárosi több mint 100 ivó-, dísz- és szökőkút üzemeltetéséért is felel.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű! A hőségben a FŐKERT Nonprofit Zrt. munkatársait meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, hogy sétálók felfrissülhessenek.

A FŐKERT dolgozói folyamatosan öntözik a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről – szükség esetén naponta többször is – gondoskodnak.

Fontos tudni, hogy a fővárosi szökőkutakban tilos fürdeni, ezért kérjük a lakosságot, hogy még ezekben a forró napokban se hűsöljenek a budapesti szökőkutakban!

Comments are closed.