Iskolakezdési támogatást kaptak a rászoruló gyerekek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A tanévkezdés előtti napon Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő, Hajdu László korábbi XV. kerületi polgármester és országgyűlési képviselő, valamint Czuczu Tamás, a kerületi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és a Polgármesteri Kabinet Roma és felzárkóztatási ügyekért felelős munkatársa nagy mennyiségű taneszközt – füzeteket, írószereket, rajzeszközöket, labdákat, táskát – adott át Kállai Ilonának, a Czabán Általános Iskola roma nemzetiségű tanítójának, az intézmény diákönkormányzatát segítő pedagógusának.

Egyre nehezebb dolguk van a szülőknek – mondta Barkóczi Balázs -, mert az iskolakezdés költségei rövid időn belül 50%-kal megemelkedtek. A Demokratikus Koalíció helyi közössége ebben kíván segíteni nekik, azzal, hogy gyűjtést szervezett a rászoruló családok számára.

Hajdu László elmondta, az önkénteseik hat napon keresztül gyűjtötték az adományokat a Vásárcsarnok, a Szakrendelő, a Wesselényi piac és a Mézeskalács téri élelmiszerbolt előtt.

Bennünket is meglepett, hogy még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is milyen adakozóak voltak az emberek.

Kállai Ilona nagy örömmel fogadta az adományt. Mint mondta, van olyan diákja, akiknek még füzetre és ceruzára sem telik.

Ebből az adományból nemcsak a czabános gyerekek kapnak, hanem juttatunk belőle a Hartyán és a Pestújhelyi Általános Iskolák rászoruló növendékeinek is, sőt a Szociális és Rehabilitációs Alapítvánnyal is felvesszük a kapcsolatot, hogy nekik is segíthessünk.

 

Fotó: Gordon Eszter/Csokonai15

Comments are closed.