Ingyenes energiahatékonysági felmérésre lehet pályázni

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Főtáv ingyenes, komplex energiahatékonysági auditra írt ki pályázatot budapesti, nem távfűtéses lakóépületek és üzleti fogyasztók részére.

Mézeskalács téri társasház

Illusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

Az öt nyertes épületen felmérést végeznek, és  ennek során feltárják a gépészeti, a villamos, valamint az építészeti hiányosságokat, majd ezt követően az auditot végző tanácsadó a nyertes pályázókkal egyeztetett intézkedési tervet dolgoz ki.

Ebben a tanácsadó javaslatot tesz beruházás nélküli, energia megtakarítást célzó lehetőségekre, és bemutatja azokat az energiahatékonyságot növelő korszerűsítési lehetőségeket, amelyekkel némi ráfordítással további jelentős megtakarítást érhet el a pályázó. Ehhez megkapja a szükséges beruházások tervezett költségvetését és a megtérülési időre vonatkozó számításokat is.

Az átvizsgálás során elemzik még a szóba jöhető megújuló energia hasznosításának lehetőségeit, és javaslatokat tesznek a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére is.

A pályázatok beadási határideje 2014. szeptember 30., 14 óra.

Postai úton az 1116 Budapest, Kalotaszeg u. 31., a Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgatóságnak címezve, személyesen munkanapokon 9 és délután 3 óra között, a Főtáv Zrt. székhelyén: 1116 Budapest, Kalotaszeg u. 31. D épület I. emelet 115-ös irodában lehet leadni.

A pályázat részletei, feltételei és a felmérés részletes tartalma megtalálható a Főtáv weboldalán.

(http://www.fotav.hu/hireink/aktualis-felhivasaink/keha/)

 

Comments are closed.