Így köszöntöttük 2021-et

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

– A hagyományos újévi fogadkozások helyett “most tegyünk egyetlen komoly elhatározást”: azt, hogy 2021-ben hálásak leszünk “az életekért, amiket megmenthettünk” és az “egymást segítő megható pillanatokért” – mondta Áder János köztársasági elnök újévi köszöntő beszédében.

Míg Karácsony Gergely főpolgármester úgy fogalmazott közösségi oldalán : “2021 az újrakezdés és az újratervezés éve lehet”. Videójában azt is kiemelte: hiszi, hogy a vakcina segítségével Budapesten és az országban is legyőzhető a járvány.

Ferenc pápa újévi beszédében – melyet a Vatikán interneten közvetített – az emberek és nemzetek közötti békét és kölcsönös törődést vélte az új koronavírus teremtette járványhelyzet tanításának.

Az egyházfő az új esztendő kezdetét bátorításnak nevezte, reményét fejezve ki, hogy az előttünk álló év mindenki számára lehetőséget nyújt az emberi és lelki fejlődéshez.

Az új év “legyen a gyűlölet és megosztás megszűnésének ideje, legyünk mindannyian egymás testvérei, érkezzék el az építkezés ideje a pusztítás helyett, az egymás közötti és a környezet iránti gondoskodással” – mondta Ferenc pápa.

Örvendetes, hogy 2021-ben Magyarországon egyidőben két baba is született elsőként. Egyikük a fővárosban, másikuk vidéken jött világra éjfél után 1 perccel. A Magyar Állami Operaház.idén is külön kiadvánnyal köszönti az újszülötteket. Az Útravaló című válogatást online formában érhetik el a családok – közölte az intézmény az MTI-vel.

Comments are closed.