Hollywoodtól Zentán át Gálvölgyi Jánosig: van pár nagyon jó programjavaslatunk jövő hétvégére!

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a kultúra ezekben az időkben: amikor kis túlzással mindenki a magas rezsiről, a szomszédban zajló háborúról és valamelyik politikai blokk minőségéről beszél, akkor egyszerűen felüdülés kicsit rákapcsolódni valami nálunk nagyobb dologra. Ezért is ajánljuk magunkat, a kerületet nem kis büszkeséggel 2023 januárjának végén, amikor csütörtöktől, január 19-től izgalmas programokkal várunk mindenkit.

FONTOS: minden program ingyenes, de a legtöbb regisztrációhoz kötött, ezt a rendezvenyhaz@csokonai15.hu e-mail címen vagy a +36 1 307 6191 telefonszámon lehet intézni.

Hollywood a Csokonaiban! (január 19. 18:00)

A kvázi nyitórendezvényen egyből jó messzire megyünk: a Magyar Hollywood Tanács hatrészes rendezvénysorozatának első részében kerülhetünk közelebb a magyarok meglepően jelentős szerepéhez a világ filmgyártásának középpontjában. Magyar stúdióalapítókról és magyar Oscar-díjasokról (Adolph Zuckor és William Fox) hallhatunk egészen regényes történeteket.

hollywood a csokonaibanHelyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház, 1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.

40. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Pénteken, 12 órakor nyílik meg a 40. Magyar Sajtófotó Pályázat díjnyertes képeiből rendezett 40. Magyar Sajtófotó Kiállítás. A kiállítást Cserdiné Németh Angéla polgármester és Bánkuti András Balogh Rudolf-díjas fotóriporter nyitja meg. Az ország legjobb fotósainak díjazott munkáiról egy dolog mindig elmondható: az, hogy tökéletesen példázzák azt, hogy a szuperfényképezős okostelefonok és agyonfilterezett Instagram világában miért van szükség még mindig minőségi fényképekre újságcikkekben.

Helyszín: 1153 Budapest, Hubay Jenő tér

Hivatásos rajongó – Gálvölgyi Jánossal beszélget Kövesdi Péter (január 19. 18:00)

Gálvölgyi János egy ideig az ország humoristájaként volt talán a legismertebb, mostanra inkább színészlegendaként szokás rá tekinteni. Talán ő is jobban kiegyezik ezzel, hiszen már gyerekként is megszállott színházrajongó volt. Többek közt erről, a színészmesterségről, fordulatos karrierről beszélget Gálvölgyivel Kövesdi Péter, kicsit bepótolva azt az évek óta Magyarországgal élő hiányt, hogy még a saját legendáink élettörténeteit sem nagyon szokás feldolgozni. Ha valaki szeretne betekinteni a Hivatásos rajongón várható hangulatba, akkor nézze meg az alábbi videót!

Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház, 1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.

Asszamblázs V. – Homolya Gábor képzőművész kiállítása (január 21. 15:00)

Már csak a mindig hangulatos népszigeti helyszín miatt is érdemes megnézni a kortárs művészet átlagos szemnek kicsit nehezebben érthető, viszont annál izgalmasabb megjelenését a Vészkijárat Galériában. A megnyitó beszédet Homolya Tibor mondja.

Helyszín: Vészkijárat Galéria

Szebeni Műhely Zenta 2022 Finisszázs (január 21. 18:00)

Már csak nagyon kevés idő maradt megnézni az alkotócsoport bemutatkozó kiállítását, amiről azért nem írnánk hosszan, mert a nyitáskor már megtettük. Ide kattintva el is érheti!

kép: Nagy Botond

Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház, 1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.

Cseh Tamás 80 (január 21. 19:00)

A Mélyrepülés Cseh Tamás egyetlen olyan albuma, melynek szövegét nem Bereményi Géza, hanem Csengey Dénes írta. Az 1988-as lemez Cseh Tamáshoz hasonlóan most is néha zavaróan aktuális. A felejthetetlen párosra nemcsak megemlékszik az ötszemélyes monodráma, hanem tulajdonképpen színdarab születik az első hallásra nagyon személyes szerzeményekből szombat este a Csokonaiban.

Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház, 1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.

 

Comments are closed.