Hárspataki ezüstérem

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A világ legerősebb karateversenysorozatának, a Karate1 Premier League-nek a dubaji állomásán Hárspataki Gábor, az MTK karateversenyzője ezüstérmet szerzett.

Fotó: MTK

Fotó: MTK, Hárspataki Gábor (középen)

Ezek a versenyek a karatesportban világbajnoksággal érnek fel, hiszen a világranglistás helyezés alapján kategóriánként maximum hatvannégy versenyző (általában a legjobbak) indulhat. A versenysorozat népszerűségét bizonyítja, hogy a dubaji megmérettetésen hatszázharminc karatés lépett tatamira. Az MTK Budapest két fővel képviseltette magát. A korosztályos Európa-bajnokságon bronzérmes Tamás Ferdinánd sérüléssel küszködött, s bár úgy tűnt, már jól van (ezért is utazhatott), már az első mérkőzésen kiderült, hogy mégsem épült fel. A kerületi versenyző sérülten kikapott, így számára korán befejeződött a verseny.

Nem úgy a korosztályos világbajnok, felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Hárspataki Gábor, aki a 75 kilogrammos súlycsoportban kimagaslóan szerepelt. A selejtezőben egy angol és egy jordán versenyzőt vert magabiztosan, majd a világelitbe tartozó ellenfeleit is sorra legyőzte. Előbb az ukrán Horuna-t, majd a török Yagcit, végül a francia Dacosta-t is. Ez utóbbi diadallal a döntőbe került, ahol az ötszörös világbajnok azeri Rafael Aghayev várt rá.

Gábor nagy meccset vívott a klasszissal, de végül a rutinosabb ellenfél nyert. Így a kerület legjobb karatésa a dobogó második fokára állhatott fel. Ez az ezüstérem a magyar válogatott idei legjobb Premier League-eredménye volt, de Gábor pályafutásában is kiemelkedő sikernek számít, mert korábban még sosem végzett ilyen előkelő helyen Premeier League–versenyen. Az ezüstéremmel értékes világranglista-pontokat is szerzett.

Comments are closed.