Februárban kezdődik a Görgey Artúr út felújítása

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A február elején kezdődik a Görgey út felújítása.  A rekonstrukció során teljes szélességében új burkolatot kap, az út mellett új parkolók és kerékpársávok épülnek, a járdák és az út menti zöldsávok is megújulnak – írja az ujpest.hu.

A villamos vadonatúj sínpályán közlekedik majd, a felsővezeték-hálózatot és a közvilágítást kicserélik. Minden megállóban akadálymentes peronokat építenek.

A felújítást két ütemben végzik. Az elsőben a Rákospalota-Újpest vasútállomás és az SZTK közötti szakasz készül el, a másodikban pedig az SZTK-Külvárosi kávéház közötti szakasz újul meg. Az építkezés teljes befejezése 2016 tavaszára várható. 

A építkezés első szakasza február elején kezdődik, és mintegy 150 napig tart, amely során a SZTK és a Vasútállomás közötti útszakaszt zárják le. A 14-es villamosok a SZTK-ig közlekednek majd, ahol ideiglenes végállomást alakítanak ki. A tömegközlekedés biztosítása érdekében Újpest-Központból villamospótló buszjáratok közlekednek majd 12B, 14B, és 14E számozással.
A 14E (expressz) busz az Árpád út – Szilágyi utca – Külső Szilágyi út útvonalon biztosít majd közvetlen és gyors kapcsolatot Káposztásmegyerrel. A 12B és a 14B villamospótló buszjárat a 14E által nem érintett megállók érintésével közlekedik majd Rákospalotára és Káposztásmegyerre.

Comments are closed.