Embercsempész testvérpárt fogtak el a rendőrök

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Embercsempész testvérpárt fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán egy XV. kerületi családi házban – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

A megalapozott gyanú szerint a 22 éves S. Olivér és a 23 éves S. Norbert szervezte be azokat a magyar állampolgárokat, akik illegális bevándorlók utazását szervezték. Néhány esetben a sofőrök is bevontak további szállítókat. A gyanúsítottak az eddigi adatok szerint csaknem ötven illegális bevándorlót juttattak Nyugat-Európába, akiknek egy útért fejenként nyolcszáz-ezer eurót kellett fizetniük. Ebből az összegből megosztva részesedett a sofőr és a szervező.

A két férfi elfogásával egy időben a nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható mobiltelefonokat és külföldi útleveleket foglaltak le. Várhatóan mind a gyanúsítottak, mind a bizonyíthatóan külföldre szállított illegális bevándorlók száma tovább nő.

A rendőrök a testvérpárt embercsempészés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Az elfogásról itt tekinthető meg rendőrségi videó.

Comments are closed.