Elutasítják az önkormányzati vezetői jutalmakat

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Költségvetés helyett jutalom címmel tartott sajtótájékoztatót Csonka László, a Fidesz-KDNP képviselője, képviselőjelöltje szeptember 24-én az önkormányzat előtt.

Csonka László elmondta, szomorúan tapasztalta, hogy a legutóbbi képviselő-testületi ülésen sem tárgyalta a testület az idei költségvetést. Annak ellenére, hogy Németh Angéla polgármesternek feladata és kötelezettsége lenne a büdzsé elfogadtatása a grémiummal, több mint 4 hónappal ezelőtt terjesztette be utoljára a jegyző által előkészített 2019-es költségvetési tervezetet. Megdöbbenésének adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy Németh Angéla az október 1-jére tervezett képviselő-testületi ülést elhalasztotta, és az önkormányzati választás előtt két nappal, október 11-én kívánja a grémiummal megtárgyaltatni és elfogadtatni az idei büdzsét.

A képviselő arra is kitért, hogy dr. Lamperth Mónika jegyző a hivatalba lépése óta 8 millió forint jutalmat vett fel. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kerületvezetői jutalomkifizetésekről is kérdezték a lakók véleményét a Fidesz által indított kerületi konzultációban, és a válaszadók 99 százaléka egyetértett azzal,  hogy a jövőben a polgármesteri hivatal felső vezetői, a polgármester, az alpolgármesterek ne vehessenek fel jutalmakat.

A jegyzői jutalommal kapcsolatos kijelentésre dr. Lamperth Mónika a bpxv.hu oldalon reagált, az ezzel kapcsolatos állításokat hazugságnak minősítette, és azt írta, hogy a polgármesteri hivatalban idén egy forint jutalmat sem fizettek ki. A válaszban arra is kitért, hogy a képviselő olyan jutalmakat kér számon, amelyek jelentős részét frakcióvezetője, Pintér Gábor még alpolgármesterként fizettetett ki. A sajtótájékoztatón elhangzottak miatt Lamperth Mónika megtette a szükséges jogi lépéseket.

Comments are closed.