Előkerültek a hóekék, hólapátok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Megérkezett az idei téli szezon első komolyabb havazása, január 29-én hólepel borította az utcákat, tereket. Az FKF munkagépekkel, a Répszolg kézi munkaerővel tisztította a kerületi utakat, járdákat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkagépei első ütemben az 1200 kilométer hosszú budapesti főútvonal-hálózaton végezték a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. A táraság kerületünkben is megtisztította az M3-as autópálya be- és kivezető szakaszát, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalakat, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utakat. A mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődött meg a munkavégzés – írta közleményében az FKF.

A Répszolg munkatársai sem tétlenkedtek. A társaság kertészeti feladatait ellátó több mint húsz embere azonnal nekilátott a járdák, parki sétányok síkosságmentesítéséhez – tudtuk meg Demeter János ügyvezetőtől. A járdák síkosságmentesítését ma már kötelezően sómentesen kell elvégezni, így a környezetbarát zeolit és kalcium-klorid vegyületét használja erre a célra a társaság. Havazás esetén egyébként a Répszolg teljes személyi állománya az utak, közterek megtisztításán dolgozik.

Comments are closed.