Egy délelőtt az egészségünkért

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az egész családnak kínáltak egészségügyi programokat november 12-én reggel 8 és délután 2 óra között a Rákos úti Szakrendelőben. A hagyományos őszi egészségnapon volt koleszterinszűrés, vércukormérés, urológiai nőgyógyászati szűrés, csontsűrűség mérés, allergia és szájüregi daganatok szűrése, neuropátiás szűrés, makuladegeneráció szűrése, zöldhályog- és száraz szeműség szűrése, fogászati szűrés, vérnyomásmérés is. Bemutatkozott a kerületi mentőszolgálat, sőt megmutatják a mentőautó belsejét.

egeszsegnap_16_f-nb

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A fiatalok körében az egészségmegőrzés mellett az egészségrombolás elkerülése is fontos lenne. Szervezetükben ugyanis a dohányzás, az alkohol illetve a tudatmódosító szerek fogyasztása rengeteg kárt okozhat. Ezek veszélyeiről is beszéltek a novemberi egészségnapon. A Zsókavár utcai gyermekrendelő egészségnapján pedig játékos programokkal és szűrésekkel várták kerületünk legifjabb lakóit.

egeszsegnap_09_f-nb

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Rákos úti egészségnapok fontos eleme mammográfiás szűrőbusz. Ez a szűrés különösen a negyven év feletti nők számára fontos, amit magára valamit adó hölgynek évente meg kellene ismételnie.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A november 12-i programra táplálkozási tanácsokkal, kóstoltatással, testtömeg-indexméréssel, illetve mozgásra ösztönző programokkal is készültek a szervezők.

Comments are closed.