Díjat neveztek el Szalayné Sebők Éva klubalapító röplabdázóról

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Március 26-án lett volna 70 éves Szalayné Sebők Éva röplabdázó, a rákospalotai Palota röplabda klub alapítója. A  2011-ben elhunyt klasszis nevét viseli mostantól az év legjobb magyar női röplabdázójának járó díj – jelentette be a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ).

A XX. század legjobb magyar női játékosának megválasztott Szalayné születésének évfordulóján rendezett kerületi megemlékezésen az MRSZ részéről Ludvig Zsolt főtitkár, a XV. kerületi önkormányzat képviseletében pedig Németh Angéla polgármester mondott beszédet.
Az eseményen Ludvig Zsolt bejelentette: a továbbiakban az év legjobb női játékosának járó díjat Szalayné Sebők Éváról, a férfiakét pedig Tatár Mihályról nevezik el. A megemlékezés végén a Palota röplabdacsapatának utánpótlás-játékosai tartottak bemutatót.

Ludvig Zsolt és Tatár Mihály/Fotó: XV Média, Vargosz

Ludvig Zsolt és Tatár Mihály/Fotó: XV Média, Vargosz

Szalayné Sebők Éva 1968 és 1983 között 236 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, tagja volt az 1976-os és 1980-as olimpián negyedik, illetve az 1972-ben ötödik magyar válogatottnak. Két világ- és négy Európa-bajnokságon képviselte a magyar színeket, utóbbiak közül 1975-ben a dobogó második, hat évvel később pedig a harmadik fokára állhatott fel.

Klubcsapataival 13 magyar bajnoki címet és 10 Magyar Kupa-győzelmet szerzett, emellett olasz bajnok és kupagyőztes is, 1973-ban pedig BEK-győztes lett. Edzőként a Tungsram SC-t, a Pulzus SC-t, majd 1994 és 2011 között a Palota RSC-t irányította, a megemlékezést épp ezért Rákospalotán, a Palota otthonául szolgáló Károly Róbert Általános Iskola tornatermében tartották.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

 

Comments are closed.