„Csodák Palotája” a Késmárk utcában

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Késmárk utca egyik eldugott telephelyén működik egy kis magyar cég, amely a világ egyik legismertebb kutatásfejlesztő vállalatának, a japán Furukawa Electric-nek a tulajdona. A cég kizárólag magyar munkavállalókat foglalkoztat, akik többségükben magasan kvalifikált, tudományos fokozattal rendelkező szakemberek, és a kretivitásuk, innovatív képességük a távoli szigetországban is ismert. A világhírű japán cég 24 éve támogatja már a magyar fejlesztőket, akik munkájukkal nagyban hozzájárulnak a Furukawa Electric sikereihez.

Létesítményavató/XV Média, Vargosz

Létesítményavató/XV Média, Vargosz

A magyar-japán kapcsolatból ma már két magyar cég is prosperál: a minőségi és időtálló polietilén habalapú termékeket gyártó Polifoam és a főleg kutatás-fejlesztéssel foglalkozó FETI Kft.

A nemzetközi együttműködés május 20-án újabb mérföldkőhöz érkezett. A Furukawa ugyanis 2,3 millió euróból ingatlant vásárolt a Késmárk utcában, és a rajta levő csarnokot is felújította. Így a párhuzamos fejlesztéseken dolgozók, a kísérleti üzemek és az újonnan alapított habfejlesztő laboratórium elfér egy helyen. Az új létesítmény avatóján részt vett a világhírű cég elnöke, Yoshida Masao is, aki azért jött, hogy tisztelegjen a magyar szakemberek előtt.

Az esemény a magas rangú japán vendég miatt olyannyira felértékelődött, hogy az alig negyvenfős cég ünnepségén részt vett Yamamoto Tadamicsi, Japán magyarországi nagykövete, a kormány képviseletében pedig dr. Cséfalvy Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár és Wintermantel Péter globális ügyekért felelős helyettes államtitkár.

Comments are closed.