Családi Egészségnap

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Rákos úti Szakrendelőben már hagyománya van az egészségnapoknak. A rendezvényeken ma már nemcsak szűréseken és tanácsadásokon lehet részt venni, hanem az érdeklődők az alternatív gyógyító módszerekből is ízelítőt kaphatnak. Szemán Éva ápolási igazgató elmondta, az idei május 31-i Családi Egészségnap rendhagyó lesz, ugyanis egy időben két helyszínen fogadják a lakosságot. A Rákos úti Szakrendelőbe elsősorban a felnőtteket várják, a Zsókavár utca 42–44. szám alatti rendelőben pedig a gyermekek számára tartanak szűrővizsgálatokat és tanácsadásokat.

Egészségnap, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Egészségnap, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Arra számítunk, hogy ismét az EKG-, a csontsűrűség-, a légzésfunkció- és az allergiaszűrések lesznek a legnépszerűbbek – mondta Szemán Éva. – De a nőgyógyászaton, az urológián, a gasztroenterológián, a szemészeten, a laborban és az érszűkület-vizsgálaton is nagy érdeklődésre számítunk.
A május végi családi egészségnapi programban részt vevő orvosok nem írnak fel recepteket, viszont az érdeklődők mindent megtudhatnak arról, miként tudják orvosolni a problémájukat.
A Zsókavár utcában is nagy érdeklődésre számítanak az orvosok és a védőnők. A rendelőben tavaly tartottak először szűrőnapot, és ez olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy idén mindenképpen meg kellett rendezni. A családok nemcsak ingyenes szűrővizsgálatokra, hanem izgalmas gyerekprogramokra, bemutatókra és kóstolókra is számíthatnak.

Comments are closed.