Tag: tiszta porta

31
okt

Kihirdették a Tiszta porta, virágos kert pályázat győzteseit

Idén is meghirdette a kerületi önkormányzat a Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Környezetvédelmi Közalapítvánnyal együttműködve a „Tiszta porta, virágos kert” pályázatát. A kerület lakóinak, intézményeinek három kategóriában – családi házak, zárt udvaros és egyéb társasházi intézmények, vállalkozások – volt lehetőségük a jelentkezésre. Az eredményhirdetést október 29-én tartották.

10
okt

Látványos közösségi kertek, tiszta udvarok

Városrészünk sajátosságát, a gyönyörű kerteket, udvarokat méltán irigylik a belvárosban élők. A helyi vezetés minden lehető eszközzel arra motiválja az itt élőket, hogy tartsák meg hagyományaikat és továbbra is foglalkozzanak kertépítéssel, dísz- és haszonnövény-ter­mesztéssel.

18
jún

Tiszta porta, virágos kert 2014 – pályázat

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata pályázatot hirdet a „Tiszta porta, virágos kert” cím adományozására.

20
dec

Környezetünk díszei

 

 2302_TisztaUdvar_05

Egy rendezett kert, színpompás virágokkal nemcsak esztétikus látvány, hanem minden bizonnyal az ember lelkére is jótékonyan hat. Már elődeink is tudták, hogy a gondozott otthon nyugalmat, és nem utolsósorban szeretetteljes légkört nyújt gazdájának.

Szerencsére kerületünkben nagyon sok a csodás kert. Talán ezért oly népszerű az önkormányzat által meghirdetett Tiszta porta, virágos kert pályázat, amelynek célja a társasházak, lakásszövetkezetek, családi házak, kerületi intézmények, vállalkozások portáján és környezetükben rend, tisztaság kialakítása, a kerület szépítése, kulturált környezet megvalósítása. A novemberi díjátadáson tizenkét tulajdonost jutalmazott a helyi vezetés, akik e nemes címről táblát, melyet ingatlanuk házfalára helyezhetnek ki, és elismerő oklevelet is kaptak.

László Tamás polgármester a családias hangulatú díjátadón elmondta: örömmel látta, hogy egyre többen jelentkeztek a felhívásra társasházakból is. Gyönyörű kertek szépítik városrészünket, ahol a haszon és dísznövények jól megférnek egymás mellett. László Tamás kitért arra, hogy egyre jobban körvonalazódik környezetünk kertvárosi jellege, amelynek nyertesei a kerület lakói.

BI