Tag: táplálkozás

20
febr

A rost mellé igyunk sok folyadékot!

A rostdús táplálkozás előnyei tudományosan bizonyított, nem mindegy azonban, hogy milyen rostot, és abból is mennyit fogyasztunk naponta. – A vízben nem oldódó élelmi rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, ami például cukorbetegség esetén rendkívül jó hatású. Lassítják a gyomorürülést, így tovább tart a teltségérzet, ezért testsúlycsökkentő étrendben is remekül használható. Vízmegkötő tulajdonságuk révén a bélrendszerben viszont gyorsítják a táplálék áthaladását,

Read more

13
febr

Egészségőrző rostok

A növényi rostok táplálkozás-élettani szerepe egyre inkább a figyelem középpontjába került, ami nem véletlen, hiszen jelentős szerepük van egészségünk megőrzésében. – A rostok amellett, hogy emésztésünket segítik, megfelelő mennyiségben történő fogyasztásuk számos betegség, így még a rák kialakulásának a kockázatát is csökkentik. Továbbá cukorbetegség, megemelkedett koleszterinszint, székrekedés, valamint elhízás esetén is nagyon hasznos odafigyelni a rostbevitelünkre – hívja fel a

Read more

28
febr

Táplálkozás télen

A legjobb, ha hazai zöldségeket és gyümölcsöket választunk.

7
nov

Új táplálkozási ajánlást adtak ki a gyerekek számára

Ki lehet számolni az energiaigényt is.