Tag: szülő

30
aug

Leválás

Annak, hogy ideiglenesen áthelyeztük bázisunkat a Duna-parti házikóba, furcsa hozadékai is lettek, olyanok, amiket Anya még mindig emésztget, eddig több-kevesebb sikerrel.

25
júl

Sakk-matt

Arról azonban, hogy valóban mi történik abban a világban, ami ráadásul gyermekeik életének legfontosabb színtere, meghatározója, nem tudnak szinte semmit, és nem értenek – nem is érthetnek – szinte semmit.

28
febr

Még mindig az a kéz…

Igen, a felesleges. Ha már elkezdtem színt vallani, folytatom. A Gyermek életében immáron 10 éve jelen lévő felesleges kéz, az enyém, az élet higiénés területeire is kiterjed. Konkrétan a toaletthasználattal és a tisztálkodással kapcsolatos dolgokra.

28
nov

És hol vagyok én?

Még csak harmadik hónapja tart a taposómalom, de már tele a hócipő. Hajnali kelés, tízórai, reggelikészítés, Gyermek kiimádkozása az ágyból, rávenni arra, hogy egyen legalább két falatot, öltözzön fel, menjen vécére, mosson kezet és fogat, fel a cipőt, kabátot, induljunk már végre, elkésel, felírnak, na, én ezt nem bírom tovább, lemegyek a kocsihoz, ott várlak…

30
okt

A nagy testvér

Akinek iskolás gyereke van, tudja jól, mit az az e-kréta. Igen, az elektronikus napló, amiből netes felületen keresztül tájékozódhatunk nemcsak a gyerek érdemjegyeiről, de a házi feladatokról, az órai anyagról is, sőt még egyéb, iskolával kapcsolatos eseményekről, tudnivalókról is.