Tag: nap

22
jan

Magyar kultúra napja – kiállításmegnyitó

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.

16
okt

Közösen a Kontyfáért

Kertszépítő napot szerveztek október 5-én szombaton a Kontyfa Középiskolában. A rendezvény nem újkeletű, ennek a közösségi munkának ugyanis hagyománya van az újpalotai iskolában.

11
okt

Török bazár is lesz a Király fürdőben szombaton

A magyar fürdőkultúra napját ünneplik október 12-én a Király fürdőben. Bazár is lesz reggel 10-től a fürdőben – írja az m.budapestgyogyfurdoi.hu.

1
okt

Mesés nap Újpalotán

Minden év szeptemberének utolsó napján a Magyar Népmese Napját ünnepeljük 2005 óta. A dátum nem véletlen, hisz a hazai meseirodalom egyik, hanem a legnagyobb alakja, Benedek Elek is ezen a napon született. Ráadásul idén 160 évvel ezelőtt, így mesenap fő szervezője, a Magyar Olvasástársaság még a megszokottnál is nagyobb országos programsorozatot szervezett. Ehhez pedig első ízben az újpalotai László Gyula Gimnázium és Általános Iskola is csatlakozott.

2
szept

Kulturális Örökség Napjai

Nyitott kapukkal, érdekes kiállításokkal, előadásokkal, programokkal várják az érdeklődőket országszerte a Kulturális Örökség Napjai alkalmából szeptember 21–22-én.