Tag: Kína

19
febr

Rákkeltő őrölt gyömbérre figyelmeztet a Nébih

Határérték feletti benzo(a)pirént és PAH-ot mértek Kínából származó őrölt gyömbérben, amiből hazánkba is szállítottak. A PAH-ok a környezetben tartósan megmaradnak, rákkeltő tulajdonsága miatt nem szerencsés, ha belekerül az emberi szervezetbe – írja a Nébih.

13
szept

A nagykövet adta át az ösztöndíjakat a kínai iskola diákjainak

Idén már harmadik alkalommal díjazta a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetsége a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium legjobban teljesítő diákjait. Az ünnepséget rendhagyó módon nem a Neptun utcai iskolában tartották, hanem Duan Jielong nagykövet szeptember 10-én a saját irodájában fogadta a XV. kerületi küldöttséget.

19
jún

Liu Yen-tung a Neptun utcában

Magas rangú vendége volt a Neptun utcai Kínai-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának és Gimnáziumnak. Liu Yen-tung, a Kínai Államtanács elnökhelyettese, miniszterelnök-helyettes látogatott az iskolába, és felavatta az új Konfuciusz-termet, amelyet modern taneszközökkel szereltek fel. A vendég meghallgatta a nagyobb magyar diákok kínai nyelvű produkcióját, és szellemesnek találta a tornászlányok betűmagyarázó mutatványát is. Liu Yen-tungot Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért

Read more

6
febr

Holdújév a kakas jegyében

Ami nekünk a karácsony és a szilveszter együtt, az az ázsiaiaknak a holdújév.

20
febr

Elkezdődött a kecske éve

Piros sárkány ütemes ritmusra cikázott a gyerek között, miközben tréfásan a kicsikre sandított.