Tag: internet

8
ápr

Csak holnap utazom, a mai vonat marhákat nem szállít STOP

Az egyszeri marhakereskedő viccé formált táviratának szövege hangzott így, van belőle másik is. Ezt állítólag a BNV-ről sürgönyözte haza a tőzsér a kedves nejének. „Itt vagyunk a vásárban. Sok szép tehenet láttunk, csak te hiányzol.” Április 30-án megszűnik a távirat. Ami olyan, mintha bejelentenénk, hogy holnaptól nem sütünk kenyeret. Évszázadokon át használt találmány volt, a telegrammot a magyar nyelvújítás korában

Read more

2
szept

Csaló levelekre figyelmeztet az MNB

Csalók az ENSZ nevében küldenek értesítést magánszemélyeknek állítólagos nagy összegű pénzküldeményekről, a bűnözők a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) fizetendő adminisztrációs díjakra hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az érintettektől, de a jegybank valójában nem működik közre ebben a tevékenységben – hívta fel a figyelmet a jegybank.

7
aug

Ősztől kötelező lesz a biztonsági kód használata az internetes vásárlásoknál

Szeptember 14-től kötelező lesz a biztonsági kód használata az online vásárlásoknál az Európai Unión belül, a szolgáltatást bankfiókban, internetbankban, vagy mobilalkalmazásban kell aktiválni az ügyfeleknek – hívta fel a figyelmet az OTP Bank szerdai közleményében.

25
febr

Gyorsabb lesz az internet sebessége a vasúti kocsikban

4G-s routereket fog beszerelni a MÁV a vasúti kocsikba várhatóan még az idén. Jelenleg mintegy 900 kocsiban lehet ingyenesen vezeték nélküli internetet használni a 3G-s routerekkel. 

31
jan

Az internet bűvöletében

A kamaszok elsősorban zenehallgatásra használják az internetet.