Tag: felhívás

23
jún

Felhívás javaslattételre a „Budapest XV. Kerület Díszpolgára Címre”

A Budapest Főváros XV. ker. Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2023. (II.28.) önkormányzati rendelete szabályozza a „Budapest XV. Kerület Díszpolgára Cím” adományozását. A „Budapest XV. Kerület Díszpolgára Cím” annak a kerülethez köthető személynek adományozható: a)    aki kiemelkedően jelentős munkájával maradandó értéket alkotott, vagy b)    aki életművével a kerületben vagy országosan elismerést szerzett, vagy c)    aki jelentős módon hozzájárult a kerület jó hírnevének öregbítéséhez, közösségének, hagyományainak gazdagításához,

Read more

10
jan

Már lehet igényelni a Pedagógus díszoklevelet és Díszdiplomát

A helyi önkormányzat megnyitotta a Pedagógus díszoklevél és Díszdiploma iránti kérelmek benyújtását. Az egymástól eljárásában független elismerésekre a benyújtandó követelmények részleteit cikkünkben olvashatják.

23
jan

Betegellátás csak kerületieknek

Idén már csak a kerületi lakosok betegellátást végzi el a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény. Erre Peskóné Dr. Buzna Andrea főigazgató főorvos 2019. december 20-án kelt tájékoztatója hívja fel a figyelmet az intézmény honlapján.

25
júl

FELHÍVÁS javaslattételre a „Budapest XV. Kerületi 1956. október 23.” díjra

A Budapest Főváros XV. Ker. Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012. (VI. 6.) önkormányzati rendelete szabályozza a „Budapest XV. kerületi 1956. október 23.” díj adományozását. A „Budapest XV. kerületi 1956. október 23.” díj azon XV. kerülethez köthető személynek adományozható aki az 1956-os forradalom és szabadságharc eszmeiségének ébrentartásában, erősítésében, helyi történetek kutatásában, publikálásában közreműködik, vagy aki a kerületi ifjúság körében az 1956-os forradalom és

Read more

8
jan

Az egylakásos ingatlanba kérésre érkezik a kéményseprő

Az Országgyűlés döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést – írják a katasztrófavédők. A változás lényege tehát az, hogy az egylakásos – jellemzően családi házban – ingatlanban élők 2018.

Read more