Tag: Bernecebaráti

25
szept

Fűtés-korszerűsítés a táborban

Megkezdődött a Bernecebarátiban levő önkormányzati gyerektábor felújításának első szakasza, melynek során a kazáncserét, valamint a fűtési és melegvíz-ellátási rendszer felújítását végzik el.
A bernecebaráti tábor főépülete földszintes kialakítású, alápincézetlen, magastetős, téglafalazatos, múlt század eleji épületrészekkel is rendelkezik, és melyet azóta többször bővítettek és felújítottak, közvetlen kapcsolata van a mellette található erdővel. A tábor területén nyolc darab 37 négyzetméteres fűtött faház van. Mindezek fűtése és melegvíz-ellátása elengedhetetlen a biztonságos, komfortos táboroztatáshoz.

5
máj

Bernecének lőttek, a pénzt elvonják, rotyog az online pörkölt

A nyári bernecebaráti nemzetközi ifjúsági tábor már biztos, hogy elmarad, hasonló sorsra jut az önkormányzat balatoni tábora is. A döntés ugyan ezután születik meg, de borítékolni lehet. Fizikailag lehetetlen úgy megoldani a gyerekek akár faházakban, akár sátrakban történő elhelyezését, hogy az teljesen veszélytelen legyen. Bernece különben is Pest megyében van – hiába kell átmenni odafelé vagy vissza Nógrádon –, még

Read more

8
júl

Bernece ’19: a szépségek völgye

Két óra alatt történt az egész. Kétszázhúszmillió forintos kárt okozott a hirtelen lezúduló eső, a Bernece patak melletti víztározó támfala nem bírta a nyomást, percek alatt szétporladt, az iszap és a víz elárasztotta a falu házainak egynegyedét. Az ezerlelkes kis falu lakói, akik javában készültek a ribizli- és a málnaszezonra, kormányzati segítséget kértek, kiutaltak végül nekik egy ötmilliós gyorssegélyt. Nem

Read more

22
nov

Megnyílt a jubileumi tárlat a művésztábor alkotásaiból

Megnyitották november 20-án, az ANNO Művészeti Hét program keretében, a 10 éves Bernecebaráti Művésztábor alkotásaiból összeállított jubileumi kiállítást a Pestújhelyi Közösségi Házban. Nagy Előd festő- és éremművész, kerületünk díszpolgára és művésztársai legjobbnak tartott műveiből állították össze a tárlatot. 

29
okt

Tábori alkotások a Hubay Galériában

A nyári Bernecebaráti Nemzetközi Képző- és Iparművészeti Tábor alkotásaiból rendezett kiállítást az önkormányzat és a Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Hubay Galériában (Bocskai utca 70-78.).