Kamera buktatta le a bűnözőket

A január elején üzembe helyezett térfigyelő kamerák képei alapján több bűncselekményt is lelepleztek már a kerületi rendőrök.
térfigyelő kamera

A térfigyelő kamerák központja

Az egyik alkalommal az Újpalotai Vásárcsarnok közelében két férfi szóváltásba keveredett egymással. A vita verekedésbe torkollott, amelyet a térfigyelő kamera is rögzített. A képeket látva az ügyeletes rendőr riasztotta a járőröket, akik kimentek a helyszínre és szétválasztották a feleket. A férfiakat előállították, és garázdaság miatt vizsgálatot indítottak ellenük.

A másik esetben a Mézeskalács tér egyik társasházánál téptek le egy nyakláncot egy nő nyakáról. A sértett a rendőröknek elmondta, míg a kulcsát kereste, két ismeretlen férfi lépett hozzá, és az egyikük letépte a nyakláncát. A sértett által adott személyleírások a térfigyelő-kamera központ ügyeletesének ismerősek voltak, ezért visszanézte a korábbi felvételeket, és meg is találta a keresett férfiakat. A támadókat azonosították, és körözést adtak ki ellenük.

Ugyancsak a térfigyelő kamera leplezte le azokat az illegális cigarettaárusokat, akik egy kukába rejtették a zárjegy nélküli cigarettát az Újpalotai Vásárcsarnoknál. A rendőrök a cigarettát ugyan megtalálták – amelyet aztán átadtak a NAV-nak -, ám az árusok elmenekültek.

Comments are closed.