Beszerelték az új digitális röntgengépet

A Rákos úti Szakrendelő második emeleti röntgenosztályán beszerelték az új digitális röntgenberendezést. A műszaki próbát követően, várhatóan március második felében áll „szolgálatba” az új röntgengép.

Digitális röntgengép/Fotó: XV Média, Vargos

Digitális röntgengép/Fotó: XV Média, Vargosz

–         A szakrendelő vezetése megpróbálja az ellátórendszert a lakosság igényeihez igazítani – tudtuk meg dr. Sólyom Olimpia főigazgatótól. – Első lépésként az epidemiológiai hatóságok segítségével felmértük a kerület egészségügyi állapotát, és ez alapján határoztuk meg a fejlesztéseket.

Az elmúlt másfél évben új szakrendeléseket vezettek be, tavaly kezdték és idén is folytatják a havi szűrőprogramokat. A fejlesztések fontos állomása a digitális radiológia bevezetése is. Ez utóbbi az egészségügyi ellátórendszerben már általánossá vált, amelyhez a XV. kerület is csatlakozik.

–         Az önkormányzat támogatása nélkül nem tudtuk volna megvalósítani az elképzeléseinket. Az új, digitális röntgengépet közbeszerzési eljárás keretében vásároltuk, és a beszerzést a kerület finanszírozta – mondta a főigazgató.

Az új berendezéssel lehetővé válik, hogy a jó minőségű felvételeket bármelyik osztályon azonnal megtekintsék. Nem készülnek rossz képek, tehát nem kell megismételni a röntgenezést, amely sugárterheléssel jár. A rendelés alatt több beteget el tudnak látni, és a pontos felvételek alapján az orvos célzottabb kezeléseket írhat elő a betegeknek.

Comments are closed.