Bemutatkozott a Polgárok Palotáért Egyesület 

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Pestújhely kultikus helyén, a Femina Sörözőben tartotta sajtótájékoztatóját a Polgárok Palotáért Egyesület. A helyszínválasztás nem véletlenül esett a népszerű vendéglátóhelyre, az egyesület célja ugyanis, hogy minél közelebb kerüljön a kerület lakosságához. Ezt ők jelmondatukban is megfogalmazták: „Együtt a polgárokkal Palotáért!”

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Három éve alakult az egyesület, melynek célja, hogy ne csak a politikai pártok képviseljék az állampolgárok érdekeit a helyi közéletben – mondta dr. Bános Csaba jogász, az egyesület elnökségének tagja -, hanem a civil szervezeteknek is legyen beleszólási lehetőségük.

Az egyesület korábban a kerületi médián keresztül ingyenes jogi tanácsadást ígért a rászorulóknak, és a jogász szerint meglepően sokan kívántak élni ezzel a lehetőséggel.

– Ezekre a tapasztalatokra hagyatkozva úgy döntöttünk, hogy az alkalmi lehetőséget rendszeressé tesszük, azaz hetente egy alkalommal kínáljuk majd ezt a segítséget – mondta a szakember.

Gyurcsánszky János stratégiai ügyvezető szerint ez a segítségnyújtó szándék jellemzi az egyesületük munkáját.

– Fontos, hogy az emberek tudják, van kikre számítaniuk, ehhez azonban szükség van arra, hogy megjelenhessünk a helyi közéletben is – mondta az ügyvezető.

Erre kínálhat lehetőséget az őszi helyhatósági választás. Az egyesület úgy tervezi, hogy önálló jelölteket indít a körzetekben, ám ezt a tervüket csak az európai uniós választásokat követően kívánják véglegesíteni.

– Örömmel vennénk egy civil összefogás létrejöttét a kerületben, ám, ha úgy alakul, akkor önállóan is elindulunk a választásokon – tette hozzá Gyurcsánszky János, aki elmondta, hogy vitaanyaggal már most is rendelkeznek, melyben a legfőbb elképzeléseiket felvázolták, ám ha tényleges szereplőkké válnak a kampányban, akkor konkrét választási programmal is rendelkezni fognak. Erre pedig az egyesület tagjaiból álló erős szakmai gárda jelentheti a garanciát.

Comments are closed.