Az új rendelő környezetét is átalakítanák a Karácsony Benő parkban

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A Deák utca és a Karácsony Benő park fejlesztéséről tartott lakossági tájékoztatót az önkormányzat február 2-án a hivatalban. A szép számban megjelent hallgatóság kérdéseket és észrevételeket is megfogalmazhatott a két témával kapcsolatban. Az egyik hozzászóló azt firtatta, miért a Deák utcai orvosi rendelő alapkőletétele előtt egy nappal kérik ki a lakók véleményét a beruházásról, de szóba került a volt Novák piac fejlesztése is.

A rendelő látványterve

A rendelő látványterve

Az új Deák utcai rendelő megépítésének hátteréről Sipos Gábor, a kerület főépítésze számolt be a lakóknak. „A rendelő felépítését egy 2013-as önkormányzati döntés előzte meg. Arról is határoztak, hogy a Karácsony Benő park szélén, a Deák utca és a Fő út sarkán épüljön fel az új intézmény, amibe átköltöztetnék a meglevő Deák utcai rendelőben dolgozó háziorvosokat, és ide települ át a Sződliget utcai gyermekorvosi rendelő is.” – mondta Sipos Gábor. A terület többi része marad közpark továbbra is. „A teljes beruházás mintegy 525 millió forintba kerül.”– egészítette ki az elhangzottakat dr. Pintér Gábor alpolgármester. Az épületben várhatóan jövő tavasszal kezdhetik meg a munkát az orvosok.

Sipos Gábor (középen)/Fotó: XV Média, Vargosz

Sipos Gábor (középen)/Fotó: XV Média, Vargosz

A Karácsony Benő park fejlesztésével kapcsolatban a főépítész elmondta, hogy tervezik a meglevő játszókert bővítését, valamint cukrászda is szerepel az elképzelések között, de várják a lakók ötleteit is a park kialakításáról. Dr. Balázs Zoltán alpolgármester azzal egészítette ki az elmondottakat, hogy a meglevő színpadot is elbontanák a területről. „Az lenne a jó, ha több generációt is kiszolgálna a park, éppen ezért felmerült egy felnőttfitneszrész kialakítása.” – mondta az alpolgármester.

Dr. Pintér Gábor is hozzászólt és kifejtette, hogy a park zöldterületének egy részét pályázati pénzből kívánják rendbe tenni. A terület mellett húzódó vasútvonal fejlesztéséről elhangzott, hogy ez nem az önkormányzat hatásköre, állami feladat a beruházás.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A beszámolók után a lakók kérdéseire adott hivatalos válaszokból kiderült, a rendelőfelújításhoz kapcsolódóan a Deák utcában többletparkolók kiépítését kérte az út tulajdonosától, a fővárostól az önkormányzat. Az utcában levő önkormányzati ingatlanokat pedig értékesítené a kerület vezetése. A parkkal határos volt Novák piac területéről elmondták, hogy az önkormányzat és a MÁV közös tulajdona, ebből a kisebbik rész a kerületünké. A volt piac területét egyébként az önkormányzat folyamatosan rendben tartja. A lakossági fórum időzítéséről, miszerint miért az új rendelő alapkőletételét megelőző napon tartják, dr. Balázs Zoltán elmondta: „a fórum elsődlegesen a parkfejlesztésről szól, a rendelőépítéssel kapcsolatos döntéseket a testület már meghozta, és több fórumon is tárgyaltak a beruházásról.” Az alpolgármester kérte a lakókat, ha problémát észlelnek a kerület bármely részén, akkor jelezzék azt az önkormányzatnak, hívhatják annak zöldszámát (06 80 203 804-et) is, ahol fogadják a bejelentéseket.

Comments are closed.