Adománnyal ünnepelték a születésnapot

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Kétség sem férhet hozzá, hogy az ÖTHÉT Egyesület által kezdeményezett ”Gyűjts az életért!” mozgalom, a jó ügyek közé tartozik. A 2015-ben indult kezdeményezés már elérte a célját azzal, hogy a XV. kerület lakossága által gyűjtött kupakokból eddig több mint harminc rászoruló családot tudtak mintegy kétmillió forint adománnyal, készpénzzel, vásárlási utalvánnyal támogatni.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Ez a nemes és szép kezdeményezés április 13-án már a második születésnapját ünnepelte, ami azt jelenti, hogy az elmúlt két évben nem csökkent a lakosság gyűjtőkedve. Az ÖTHÉT Egyesület a szokott módján emlékezett az évfordulóra: a hivatal Kossuth-termében ugyanis újabb két rászoruló családnak adták át ünnepélyes keretek között az elmúlt hónapban összegyűjtött adományokat.

Hajdu László polgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Hajdu László polgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A születésnap persze egy kis ünneplésre is alkalmat adott. A „Gyűjts az életért!” program is megkapta a maga tortáját, illetve Makai Ferenc, az ÖTHÉT Egyesület elnöke is kihasználva az alkalmat, megköszönte a partnereknek – az önkormányzatnak, a Tesconak, a Nádastó Étteremnek, a Hörpentő sörözőnek, a Palota Security-nek, a Csapi-15 Kft-nek, Répszolgnak, a Pál Autóháznak, a Rászorulókat Támogató Egyesületnek, a Magyar Vöröskereszt XV. kerületi kirendeltségének és Tóth Vera önkormányzati képviselőnek – az eddigi támogatást.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A „Gyűjts az életért!” program a jövőben is folytatódni fog, és remélhetőleg több születésnapot is ünnepelhet majd. Ehhez azonban az kell, hogy a lakosság gyűjtőkedve továbbra se lankadjon. Az ÖTHÉT Egyesület, illetve az önkormányzat minden segítséget megad ehhez. Tehát, aki vállalja, hogy a rászorulók részére az otthonában gyűjti a kupakokat, ám azoknak a gyűjtőhelyre történő szállítása gondot okoz neki, az hívja a 06 1 308 1099-es telefonszámon a Répszolgot, adja meg a címét, és a cég munkatársai elmennek hozzá a kupakokért.

Comments are closed.