A nagy lehetőség előtt áll Árvai Márk

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A REAC Sportiskola SE egy újabb „gyöngyszemre bukkant”. A 17 esztendős Árvai Márk, aki már több magyar labdarúgócsapat figyelmét felkeltette, óvodás kora óta a rákospalotai sportiskola tagja. A fiatal középpályás már öt mérkőzésen a felnőtteknél is bemutatkozott, ahol a csapat szakmai vezetésére is jó benyomást tett. Márk emellett tagja a saját bajnokságában egyaránt éllovas U18-as és U19-es együttesnek, illetve „szabadidejében” futsallozik is, a REAC SISE U18-as és felnőttcsapatában. Ez utóbbiban gólt is lőtt a Gyöngyös ellen.

„A labdarúgással óvodásként ismerkedtem meg, és az akkor induló fociosztály miatt iratkoztam a Czabán Általános Iskolába is” – mesélte a sportiskola nagy ígérete.

Márk tehetsége már korábban is felkeltette a nagycsapatok figyelmét. Egy háromfordulós kiválasztáson például már a Puskás Akadémia is tesztelte őt. Akkor nem sikerült a felvételije, de a középpályásként és szélső támadóként is bevethető labdarúgót ez nem keserítette el.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

„A felnőttcsapat vezetésétől már tavaly tavasszal megkaptam a lehetőséget, hogy a legnagyobbakkal edzhessek – mondta a sportoló. – Akkor még nem jutottam szóhoz bajnoki meccsen, ám ősszel már debütálhattam.”

A fiatal játékos még nem alapember a REAC-nál. Lászka Balázs edző egyelőre még csak csereként számít a játékára, ám az, hogy többször is becserélte a fiatal tehetséget, mindennél jobban árulkodik az NB III.-ba igyekvő csapat szakmai stábjának véleményéről.

„A kedvenc játékosom Leo Messi, aki szintén fiatalon debütált a Barcelonánál. Őt utánozni lehetetlen lenne, de jó érzés, hogy most már én is rendelkezem felnőtt tapasztalatokkal” – mondta Márk.

Márk úgy készül, hogy tavasszal is öt reacos fronton próbál meg helyt állni, ám elképzeléseit lehet, hogy keresztülhúzza Magyarország egyik élcsapata, a MOL Vidi FC, amely meghívta próbajátékra a rákospalotai tehetséget. Ha a 17 esztendős játékos a fehérvári szakvezetésre is jó benyomást tesz, akkor elég gyorsan profi szerződést kaphat. Ismerve azonban a fiatal labdarúgók „kálváriáját” a legszerencsésebb az lenne, ha Márk az elkövetkezendő félévet is sárga-kék szerelésben töltené, és minél többet játszana, hogy aztán nyáron kellő erővel és önbizalommal tudja magát valamelyik nagycsapatba beverekedni.

Comments are closed.