A Munkáspárt jelöltje modern és élhető városrésszé tenné a XV. kerületet

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje a XXI. századnak megfelelő, modern, élhető városrésszé tenné a XV. kerületet. A Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületben vasárnap, szeptember 30-án tartják az időközi polgármester-választást – írja az MTI.

Kerezsi László a szeptember 21-i sajtótájékoztatón/Fotó: XV Média, Vargosz

Kerezsi László beszél a párt szeptember 21-i sajtótájékoztatóján/Fotó: XV Média, Vargosz

Kerezsi László kedden, szeptember 25-én a kerületben tartott sajtótájékoztatóján közölte, megválasztása esetén segítené a családi házak energetikai korszerűsítését, a lakások önálló mérőórával ellátását, bérlakásokat építene a fiataloknak, fejlesztené az úthálózatot, megoldaná a parkolást, felújítaná a vásárcsarnokot és a piacot, nyári gyerektábort szervezne és kezdeményezné az 1-es metró vonalának meghosszabbítását, hogy az érintse a Pólus Centert, a temetőt és a városházát.
A helyi egészségügy rendbetételéért és a megfelelő szakellátás biztosításáért együttműködne a fővárossal, és a lehető leghamarabb újraindítaná a Deák utcai orvosi rendelő építését – tette hozzá.
Ezzel kapcsolatban megjegyezte, többen jelezték neki, hogy Németh Angéla – a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként induló, jelenleg polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester – „súlyos” mondatait tartalmazó szórólapokat juttattak el a háztartásokba, amelyek szerint nem fejlesztené a kerület egészségügyi rendszerét. Németh Angéla „egy civil szervezet mögé bújik”, de a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP is támogatja, így kérdés, hogy kinek a politikáját folytatja majd – mondta Kerezsi László.
Elmondta, hogy a X. kerületben él, ahol 12 évig volt önkormányzati képviselő.
Kőbánya nagyon hasonlít a XV. kerületre, így az ott szerzett tapasztalatokat Rákospalota, Pestújhely és Újpalota hasznára tudná fordítani – emelte ki.
Móricz Eszter független kerületi önkormányzati képviselő, a Nemzeti Baloldal nevű párt elnöke azt hangoztatta, hogy nagy a választók felelőssége vasárnap. 
Kijelentette, hogy fejlesztésre és bővítésre van szükség, ugyanis míg a szomszédos városrészek az elmúlt években szépen fejlődtek, a XV. kerület 30-40 évvel le van maradva.

Comments are closed.