Helyi vállalkozások a közjóért

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A kerületi önkormányzat olyan új utakat keres a vállalkozások segítése érdekében, melyek mindkét fél számára hasznosak. Többek között erről is szó volt azon a találkozón, melyet a legnagyobb helyi vállalkozások képviselőivel tartottak a városrész vezetői február 5-én, a Hubay Jenő Zeneiskolában.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Cserdiné Németh Angéla polgármester elmondta: már tavaly is meghívták a XV. kerület száz legnagyobb adózóját, így hagyománnyá vált a kötetlen párbeszéd. –  Örülök annak, hogy ma is mód nyílik az eszmecserére Rákospalota, Újpalota és Pestújhely jelenlegi és jövőbeni ügyeiről – nyomatékosította a polgármester.

Szántai Sárközi Ambrus, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XV. kerületi tagszervezetének elnöke arról beszélt, hogy minél több szolgáltatással próbálják támogatni a vállalkozások ügyeit. 2020-ban például változatlanok maradnak a kerületi adómértékek és a tervezett Kerület Kártya program is számos előnyökkel jár majd.

Szilvágyi László, a Kerületfejlesztési Bizottság elnöke azt emelte ki, mennyire fontos, hogy ilyen alkalmakkor a jövőre tekintve tudjanak együtt gondolkodni. – Számítunk a vállalkozókra, hogy segítenek, mire költsük el az általuk befizetett pénzt, hogy ennek jövedelmező hozadéka legyen.

A rendezvényen a civil szervezetek és olyan vállalkozások képviselői is szót kaptak, akik a cégek egyik problémájának, a munkaerőhiánynak az enyhítésére, és ezzel párhuzamosan a fiatal roma munkavállalók esélyhez juttatására kínálnak különböző lehetőségeket.

Comments are closed.