A havazás miatt több vonalon nem járnak vagy késnek a vonatok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Több vonalon nem járnak vagy késnek a vonatok a havazás miatt – közölte a Mávinform hétfő, december 2-a délelőtt a Facebook-oldalán. A Budapest-Vác-Szob vonalon is 60-80 perces késéssel kell számolni.

Frissítés: A váci vonalon a napközbeni vasúti átjárós baleset, illetve a Nyugati pályaudvari nehézkes váltóállítás okozott többórás késéseket minden vonatnál. A délutáni órákra javult helyzet, a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező vonatok 40-70 perces késéssel közlekednek. Az érintett vonalak: Budapest-Vác-Szob, Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác, Budapest-Esztergom, Budapest-Lajosmizse, Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, Budapest-Szeged – közölte a MÁV délután.

A Budapest-Vác-Szob vonalon a Nyugati pályaudvarról félóránként indulnak a minden állomáson és megállóhelyen megálló személyvonatok, visszafelé Vácról ugyanez a menetrend érvényes. A szobi utasoknak mindként irányban a váci állomáson át kell szállniuk.

Előzmények:

Az időjárás miatt a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, valamint a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Nyugati pályaudvaron egy váltó és egy kitérő vágány tervezett éjszakai karbantartását nem fejezték be időben, ezért három vágányról nem tudnak indulni és érkezni a vonatok. Emiatt a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Budapest-Lajosmizse és a Budapest-Cegléd-Debrecen-Záhony vonalon akár 60-80 perces késések is lehetnek.

Váltóállítási nehézségek miatt vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati pályaudvar előtt.

Comments are closed.