Zavartalan lesz az ellátás az ünnepek idején

Készülnek az ünnepekre a XV. kerületi egészségügyi intézmények, amelyek a 24 órás ügyelettel kiegészülve az év hátralevő részében is biztosítani tudják az ellátást.

Orvosi ügyelet/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Orvosi ügyelet/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Rákos úti Szakrendelő, valamint az összes kerületi telephelye december 22-én és 23-án teljes munkaidőben fogadja a betegeket, 24-én, 25-én és 26-án zárva lesznek. A Rákos út 58. szám alatti ügyelet azonban továbbra is a betegek rendelkezésére áll. Teljes munkaidőben dolgoznak december 29-én és 30-án az egészségügyi intézményekben, az év utolsó napján pedig délután 2 óráig fogadják a betegeket. Ezt követően január 2-án reggel 7 óráig a Rákos úti orvosi ügyelet biztosítja az ellátást.
Az új esztendővel kapcsolatos információ, hogy a Heim Pál Kórház kijáró ügyelete január 1-jétől ismét dolgozik a XV. kerületben. Az ügyeletes gyermekorvosok hétköznapokon reggel 8 és este 8 óra között, hétvégén pedig 24 órában állnak majd a betegek rendelkezésére. A kijáró ügyelet elérhetősége: 06 1 264 3314 vagy 06 1 264 7481. Emellett munkanapokon reggel 8 és este 8 óra között az Üllői út 86. szám alatti kórházban ambuláns módon is ellátják a betegeket. Az ambulancia elérhetősége: 06 1 210 0720. Az ambulancián két gyermekorvos foglalkozik a páciensekkel, és teljes ellátásra (röntgen- és laborvizsgálatra, sebészeti beavatkozásra) is lehetőség nyílik. A vizsgálatokhoz vigyék magukkal a gyermek taj-kártyáját!
Az ügyeletes kórházak rendje naponta változik, ezért az ügyeletre való indulás előtt érdemes a kijáró ügyelet telefonszámán az aznapi rendről tájékozódni.

Comments are closed.