XV. kerületi fesztivál a Bethesdában

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A XV. kerület régóta partneri kapcsolatot ápol a zuglói Bethesda Gyermekkórházzal. Az intézmény több részlege is a kerületben működik, illetve a kórház a XV. kerületi beteg gyerekeket is gyógyítja. Ennek az együttműködésnek ékes példája, hogy immár másodszor szervezett a kerület úgynevezett ablakkoncertet a Bethesdában.

Az ötletet az adta, hogy a COVID miatt a hosszabb ideig beteg gyerekek el voltak zárva a külvilágtól – mondta a különleges koncert főszervezője, Makai Ferenc önkormányzati képviselő, az Összefogás a Tisztább Humánusabb Élhetőbb Településért (Ö.T.H.É.T.) Egyesület elnöke.

Az első koncertre tavaly januárban, meglehetősen hideg időben került sor, mely eseményen olyan sztárok léptek fel, mint Tóth Gabi, Szandi, Éliás Gyula Jr. és Szabó Ádám. Az ingyenes koncert mellé az Ö.T.H.É.T. Egyesület 1,5 millió forint értékű adományt is átadott a gyerekkórháznak.

Szeretnénk ebből a programból hagyományt csinálni, de, hogy minél többen részt vehessenek rajta, nem januárra, hanem május végére hagytuk az újabb koncertet.

Május 23-án aztán a GMK által felépített színpadon Tóth Gabi, Wolf Kati és Opitz Barbara voltak a sztárfellépők. Előbbi előadóművész elmondta, nemrég az ő kislánya is a Bethesda „vendége” volt, így saját bőrén keresztül is megtapasztalhatta, milyen fontos egy aggódó szülő számára a kórházi személyzet empátiája és gyógyító tevékenysége, míg Wolf Kata a híres Vuk-dalával a közönséget is megénekeltette.

Rajtuk kívül még a XV. kerületi Csomópont Tehetségkutató és Tehetséggondozó Egyesület művészei, Niki és Miki, valamint a főszervező Ö.T.H.É.T. Egyesület Pingvin Pityuja is fellépett a koncerten.

Minden orvos és szakápoló megtanulja az évek során, a pontos diagnózis és a hatékony kezelések mellett a gyógyuláshoz legalább annyira hozzájárulhat egy jó szó, egy kedves és biztató mosoly – mondta az ablakkoncert fővédnöke, Cserdiné Németh Angéla polgármester, aki a néhány mondatos köszöntőjét követően egy 2 millió forint értékű adományt is átnyújtott a kórháznak.

 

 

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki tesz valamit a kórházunkért – mondta dr. Tamásné Bese Nóra, a kórház Rákospalotán lakó társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója -, mert minden ilyen kezdeményezés a gyerekek gyógyulását segíti.

 

Fotó: Gordon Eszter/Csokonai15

Comments are closed.