Vízválasztó lesz a románok elleni mérkőzés

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Ahhoz, hogy teljesíthesse a célkitűzést a magyar női kézilabda-válogatott, azaz a hat közé jutást a horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon, szombaton nem szabad kikapnia a román csapattól a debreceni középdöntőben. Csütörtökön a magyar válogatott 27-26-ra kikapott a spanyol csapattól – írja az MTI.

Szucsánszki Zita (k), valamint a spanyol Alexandrina Cabral (b) és Patricia Elorza (j) a magyar-horvát közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság A csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország találkozón a győri Audi Arénában 2014. december 11-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Szucsánszki Zita (k), valamint a spanyol Alexandrina Cabral (b) és Patricia Elorza (j) a magyar-horvát közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság A csoportjában játszott Magyarország – Spanyolország találkozón a győri Audi Arénában 2014. december 11-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

A magyarok egy-egy győzelmet és vereséget, azaz két pontot visznek magukkal, a románok pedig a dánok elleni döntetlent és a norvégoktól elszenvedett vereséget. Amennyiben Németh András szövetségi kapitány együttese nyer, úgy a lengyeleket és a románokat leszakítja, és a nyolc között érezheti magát, majd ezután következhet a románokhoz hasonlóan szintén egy pontot magukkal hozó dánok elleni, ugyancsak roppant fontos összecsapás hétfőn.
„A spanyolok ellen sokáig jól játszottunk, volt esélyünk a győzelemre, illetve a pontszerzésre, ám a végén bután kézilabdáztunk. Ebből tanulni kell, mert a szoros mérkőzések csak úgy nyerhetők meg, ha a végjátékban is megfelelő az összpontosítás” – mondta Németh a csütörtöki, 27-26-os vereséget követően.
A 21. születésnapját pénteken (ma) ünneplő Planéta Szimonetta nagyon sajnálja, hogy nem sikerült a maximális négy pontot magukkal vinni a középdöntőbe, ennek szerinte az az oka, hogy a spanyolok legjobbját, Carmen Martint – aki amúgy 28 találatával vezeti az Eb góllövőlistáját – nem tudták megállítani, és a kritikus szakaszban az ellenfél jobb és szerencsésebb volt.
A középdöntős ellenfelek elleni mérleg magyar szempontból:
Románia:
93 mérkőzés, 52 győzelem, 9 döntetlen, 32 vereség (1830-1700)
legutóbbi mérkőzés:
2014. október 8., Debrecen, 28-22, barátságos mérkőzés

Dánia:
47 mérkőzés, 25 győzelem, 3 döntetlen, 19 vereség (1000-970)
legutóbbi mérkőzés:
2010. szeptember 22., Aarhus, 24-28, világkupa

Norvégia:
77 mérkőzés, 49 győzelem, 3 döntetlen, 25 vereség (1649-1563)
legutóbbi mérkőzés:
2012. december 15., Belgrád 19-30, Eb-elődöntő

Comments are closed.