Vizsgálat minimális várakozással

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A legutóbbi közmeghallgatáson a hozzászólók között voltak, akik a legfőbb kerületi egészségügyi problémának a hosszú várakozási időt tartották. Erről dr. Buzna ­Andreát, a Rákos úti Szakrendelő orvos igazgatóját kérdeztük.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Korábban a legtöbb panaszt a laboratóriumi vizsgálatokra való várakozás miatt kaptuk. Változtatások után ezt az időtartamot sikerült lecsökkentenünk – mondta az orvos igazgató.
A vérvétel ma már reggel fél 8 helyett 7 órakor kezdődik, a sorszámosztó automata révén átláthatóvá vált a várakozás, és növelték a vért vevő asszisztensek számát, illetve az Őrjárat utcai diabetológián is lehetőséget biztosítottak a vérvételre. A kardiológián azonban sokat kell várakozni, amely egyrészt adódik a betegforgalomból, másrészt abból, hogy ezen az osztályon a betegek megvizsgálása több időt vesz igénybe. Az osztály ráadásul naponta sürgősségi feladatokat is ellát, amely szintén felboríthatja a rendelés menetét.
– Ami jó hír lehet a betegeknek, hogy hamarosan visszatér szülési szabadságáról a kardiológus kollégánk, így felgyorsulhat a rendelés. Sajnos azonban a kardiológiai szakrendelés létszámának és infra­struktúrájának növelésére továbbra sincs lehetőségünk – magyarázta Buzna Andrea.
A létszámnövelés a szemészeten és a szájsebészeten bejött, mindkét helyen jelentősen csökkent a várakozási idő. A bőrgyógyászat viszont továbbra is problémás terület marad. A bőrgyógyász szakorvosok ugyanis a magánszférát helyezik előtérbe, így a járóbeteg-ellátásban mindenhol hiánycikknek számít a ­szakember.

Comments are closed.