Virág helyett valódi segítség a rászoruló nőknek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Különleges ajándékkal lepte meg két önkormányzati képviselő, Gyurkó Dániel és Pálmai Attila a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) által működtetett Aporháza utcai Családok Átmeneti Otthonát. A két képviselő a Nemzetközi Nőnap alkalmából harminc nőnek vitt személyre szóló ajándékot.

„A Momentum már évek óta figyelmes a nőkkel szemben” – mondta Gyurkó Dániel, a 8. számú választási körzet képviselője.

„Számos településen ajándékozza a hölgyeket ezen a jeles napon. A mi kerületünk is szeretne ehhez a szép hagyományhoz kapcsolódni, így a Momentum helyi szervezete is csatlakozott a kezdeményezéshez.”

A képviselő elmondta, a program elsődleges célja, hogy mentstruációs szegénységben élőknek nyújtson olyan segítséget, amitől végre ők is nőnek érezhetik magukat. „Olyan ajándékokat gyűjtöttünk, vásároltunk nekik, melyeket a nőiességükre tudnak fordítani. Úgy gondoltuk, ez sokkal hasznosabb ajándék, mint egy szál virág.”

A SZÉRA igazgatója, Carlos Lattes Paves elmondta, nagyon örültek a képviselői ajándékoknak. „Ahhoz, hogy egy család jól működjön, a nők szerepe elengedhetetlen” – mondta az igazgató. „A női szerep gyakorlásához pedig nagyon is fontosak a kellékek.”

Az Aporháza utcai Családok Átmeneti Otthonában jelenleg 27 család lakik. Március 8-án ennek a 27 családnak harminc női tagja kapott a képviselőktől ajándékot. A csomagokban tisztálkodási cikkek (tusfürdő, sampon, fogkrém), szépítkezőszerek (krémek), illetve tisztasági eszközök (többek között egészségügyi betétek, fogkefék) is helyet kaptak. A párt helyi szervezetének felhívására a Csokonai Nonprofit Kft. például Csokonai feliratú fésűket küldött.

„A három hetes gyűjtés során olyan sok felajánlás érkezett, hogy nemcsak az Aporháza utcai létesítménybe, hanem a Kontyfa utcai Nappali Melegedőbe is jutott belőlük” – tette hozzá Gyurkó Dániel. „Oda viszont nem személyre szóló csomagokban, hanem egyben vittük az ajándékokat, amit majd az intézmény dolgozóitól az oda betérő nők kapnak meg.”

FOTÓ: Csokonai15

Comments are closed.