Nőnapra gyűjtenek adományokat a Tizenötödik képviselői

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Van olyan helyzet, amikor a politikusok és a pártok teljesítménye világnézettől függetlenül megsüvegelendő: valószínűleg ezek közé tartozik a Mindenki a Tizenötödikért frakció momentumos képviselői, Gyurkó Dániel és Pálmai Attila akciója is, akik február közepe óta nőnapi adományokat gyűjtenek a kerület különböző pontjain.

„Továbbra is az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet egy széleskörű problémára és közösen segítséget tudjunk nyújtani a nehéz anyagi helyzetben, valamint menstruációs szegénységben élő nők számára. Sajnos az alapvető higiéniai eszközök másoknak egyáltalán nem alapvetések, csak nagy anyagi áldozat árán, vagy egyáltalán nem tudnak hozzájutni. Az érkező adományokat a SZÉRA XV. kerületi intézményébe, valamint a XV. kerületi Nappali Melegedő és Utcai Gondozószolgálathoz fogjuk eljuttatni”

– írta Gyurkó Dániel Facebookon.

Nőnapig, azaz március 8-ig még két alkalom van adományok átadására:

  • március 2. csütörtök – Mézeskalács tér, 17-19 óra között
  • március 4. szombat – Vásárcsarnok, 8-10 óra között.

Az akcióról a XV TV is forgatott:

Az, hogy a március 8-i nőnap kérdése mennyire túlmutat önmagán, talán nem egyértelmű mindenkinek: nőnek születni Magyarországon nemcsak azt jelenti, hogy meg kell küzdeni a háztartás vezetése és a gyereknevelés köré épülő sztereotípiákkal, hanem például a nők jó eséllyel eleve alacsonyabb fizetésre számíthatnak.

A március 1-jén megjelent TiZEN5-ben ezt a problémakört is próbáltuk körüljárni többféleképpen: az ingyenesen elérhető újságban található cikk Pető Andrea történésztől, Mérő Vera író/aktivistától, de megismerhetjük azt az Urbán Györgyné Köblös Éva rendőr alezredest is, aki még akkor lett rendőr, amikor nőket csak elvétve lehetett látni az állományban. A címlapon Kovács Patrícia színésznőt láthatják ebben a különleges hónapban.

Az újsághoz a kerület több pontján is hozzájuthat, de akár ide kattintva is végiglapozható, ha nem ragaszkodik a nyomtatott példányhoz.

Comments are closed.