Világhírű rákospalotai hagyomány

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

„Aktivizmussal a tradíciókért” címmel rendezett kiállítást két rákospalotai művész, Varga Erika és Varga Heléna a Hagyományok Házában. Az augusztus 17. és október 31. között látható tárlat a két testvér által életre hívott Romani Design Fashion Art divatstúdió első 13 évének állít emléket.

A Romani Design a világ első roma divatstúdiója, melyből rövid idő alatt brand lett Magyarországon és a nemzetközi divatvilágban is.

A Romani Design létrehozásával az volt a célunk, hogy az általunk készített kézműves termékekkel, ékszerekkel, ruhákkal és táskákkal betekintést nyújtsunk a roma kultúrába – mondta Varga Erika, a kiállítás egyik házigazdája.

A Rákospalotán élő testvérpár 2010-ben nyitotta meg roma divatstúdióját, és a tervezőpáros a mai napig jelen van minden tervezési folyamatban. Erika elsősorban az ékszerek és a ruhák, a húga, Heléna pedig az egyedi táskák tervezését végzi. A fiatalabb Varga lány emellett kiváló énekes is, mely tehetségét az augusztus 17-i kiállításmegnyitón is bizonyította.

 

 

Évtizedek óta a roma kultúra presztízsépítésével foglalkozunk annak érdekében, hogy egy elfogadóbb társadalmi közeg generálását segítsük – mondta az idősebbik Varga lány, Erika -, éppen ezért nagyon fontos számunkra, hogy egy olyan intézményben, mint a Hagyományok Háza is bemutathatjuk termékeinket.

 

Fotó: Gordon Eszter/Csokonai15

Comments are closed.