A vers összetartó ereje

A pestújhelyi József Attila utcai óvoda előtt április 11-én versszeretők gyűltek össze, hogy megemlékezzenek a költészet napjának 50. évfordulójáról. Óvodások és iskolások egyszerre szavalták József Attila legismertebb alkotásait az intézmény bejáratánál elhelyezett emléktáblájánál.

Költészet napi megemlékezés/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Költészet napi megemlékezés/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Pestújhelyi Általános Iskola igazgatója, Frák Erika köszöntőjében arról beszélt, hogy a dolgok változnak, de a vers örök, és e gondolat jegyében szervezték a közös ünneplést a kicsikkel és nagyokkal.

– Összehívtuk Pestújhely apraját és nagyját, hogy József Attila születésnapján együtt emlékezzünk. Külön öröm, hogy a gyermekek mellett a Pestújhelyi Pátria képviselői és a városrészben működő közösségi ház vezetője is velünk tart. A Manóvár Óvoda épülete valaha helyi nevelési és oktatási központként funkcionált, és abban az időszakban ünnepelhettük József Attila 100. születésnapjának évfordulóját is. Az emlékév tiszteletére kapta az óvoda az emléktáblát, amely mára az összetartozásunk jelképévé vált. Minden évben összegyűlünk itt, ilyenkor együtt ünnepel a két intézmény, amelyek remélhetőleg mindig élvezni fogja a helyiek támogatását – mondta az igazgató.

Az ünnepségen a versek előadása után a résztvevők az emléktábla-koszorúzással tisztelegtek a magyar költészet egyik kiemelkedő alakja előtt.

Comments are closed.