Veres-válogatott

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A hazai kick-box egyik legnagyobb reménysége, Veres Roland, a Kovács Pál Baptista Gimnázium 10. évfolyamos tanulója. A tanulmányai azonban csak idéntől kötik őt Rákospalotához.

Veres Roland, Fotó: XV Média, Vargosz

Veres Roland, Fotó: XV Média, Vargosz

– Debreceni születésű vagyok, onnan költöztünk Budapestre – mesélte Roland. – Egy évet másik iskolába jártam, ahol kevésbé támogatták a sportkarrieremet, így váltanom kellett. A Kovács Pált a jó híre miatt választottam.
Veres Roland szeptember végén a spanyolországi San Sebastianban rendezett Kick-box Európa-bajnokságon a juniorok 57 kilogrammos mezőnyében egyéni aranyérmet, illetve a csapattal is kontinensbajnoki címet szerzett.
– Debrecenben a testvéreim hatására lettem kick-boxoló. A legidősebb bátyám a kruppja miatt kezdett bele, akit sorra követtek a többiek. Volt idő, hogy mind az öten kick-boxoltunk – magyarázta a Roland.
A testvérek először 2009-ben Nápolyban szerepeltek teljes létszámban a korosztályos világbajnokságon, ahol mindnyájan aranyérmesek lettek. Azóta ezt a bravúrt többször megismételték. Roland, a legkisebb fiú jelenleg ötszörös világ- és Európa-bajnoknak vallhatja magát.
A testvérei közül hárman még ma is aktívak, és a november végi felnőtt vébére készülő magyar válogatottban mind a négyen helyet kaphatnak. Ehhez a magyar bajnokságon kell jól szerepelniük. Roland nem fél az új kihívástól, mint mondta, nemrég egy ausztriai versenyen a jelenlegi felnőttvilágbajnokot is sikerült legyőznie, tehát bizakodó a vébé előtt.

Comments are closed.