Városházi karácsony

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

 

mindenki karácsonya

mindenki karácsonya

Az önkormányzat december 13-án tartotta a kerület hátrányos helyzetű gyermekeinek szervezett hagyományos karácsonyi ünnepségét. Az esemény és annak programja tradicionális, az idei év újdonsága a helyszín, valamint az, hogy a kerületi fiatalok oroszlánrészt vállaltak az előkészületekben.

Az Újpalotai Közösségi Ház adott otthont a Városházi Karácsonynak, amelyre idén is – hasonlóan a korábbi évekhez – összesen kétszáz hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetű gyermek kapott meghívást a kerület tizenkét iskolájából.
Az ünnepség gyertya­gyújtással és ökumenikus imával kezdődött. Az intézmény előtt elhelyezett óriási adventi koszorú egy-egy gyertyáját a kerületi római katolikus, református, evangélikus és baptista gyülekezet papjai gyújtották meg, majd tartottak közös imádságot.
Ezt követően a gyerekek visszamentek az épületbe, ahol a Csomópont Tehetséggondozó program fel­fedezettjei adtak elő karácsonyi dalokat és cirkuszi mutatványt, amelyet a Center Színház Mikulás bácsi című előadása követett.
A karácsonyi műsor után László Tamás polgármester és a képviselő-testület tagjai átadták a gyerekeknek az önkormányzat ajándékcsomagjait, amelyek idén könyvet, társasjátékot, némi édességet, és egy támogatónak köszönhetően könnyűzenei CD-t is tartalmaztak.
Az ünnepség helyszínéül szolgáló Újpalotai Közéleti Házat egyre inkább birtokba veszik a fiatalok, akik jelentős szerepet vállaltak nemcsak a Városházi Karácsony, hanem a többi önkormányzati adventi rendezvény előkészületeiben, lebonyolításában is.

Comments are closed.