Varázslat a Hartyán óvodában

 

2302_HartyanArandas_01

 

Augusztus végén a Hartyán óvoda pedagógusai négy csoportszobát „elvarázsoltak”. Kettőt az ovi tagintézményének számító Árendás közi oviba „repítettek át”, egy csoportot a tornaszobában helyeztek el, egyet pedig összevontak egy, az épület másik szárnyában található csoporttal. A „bűbáj” összesen száz gyerek életét változtatta meg.

Egy november végi napon újabb varázslat történt, a négy csoport visszakerült az eredeti helyére. Ekkor azonban kiderült, az igazi „bűbáj” a köztes időben történt, mert négy szoba, a hozzá tartozó vizesblokkal, öltözőkkel és teraszokkal teljes egészében megújult. De sikerült újjávarázsolni az ovi egyik kisudvarát, a nagy udvarra pedig új játszóeszközök kerültek.

A november 28-án rendezett ünnepségen kiderült, hogy a varázslatban nemcsak az óvodapedagógusok, hanem az önkormányzat, a kivitelező Fizóka Kft. és a RÉPSZOLG munkatársai is részt vettek. László Tamás polgármester elmondta, hogy az óvoda egyik szárnyának a felújítását az épület állapota, a beázás okozta károk indokolták. A nagy udvar felújítását pedig a kerületi óvodaudvarok felújítását célzó program keretében végezték el.

Balogh Ildikó óvodavezető szerint a felújítás előszületésnapi ajándék volt, hisz a Hartyán ovi jövőre lesz 40 éves. László Tamás pedig megígérte, hogy jövőre folytatni fogják a rekonstrukciókat.

Riersch Tamás

Comments are closed.