Most vagy soha

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Swing Fazekas Csaba rendező és forgatókönyvíró második filmje. Az első (Boldog születésnapot) még 2003-ban készült, és a rendező saját bevallása szerint itt volt az ideje, hogy valamivel kirukkoljon, ha nem akarja, hogy végképp elfelejtsék.
Hasonló helyzetben van a film három főhőse is: A huszonéves, vidéki lány, Angéla (Törőcsik Franciska) nem szeretne a húszas éveire belepusztulni az unalomba, ezért kezdenie kell magával valamit. A negyven körüli, fiát egyedül nevelő Kati (Ónodi Eszter); valamint Rita (Csákányi Eszter), aki már túl van az ötvenen. Rita férje harminc év házasság után elhagyja őt azért, hogy összejöjjön egy nálánál és Ritánál is jóval fiatalabb nővel.

swing1
Egyiküknek sem könnyű és mindhármuknak döntenie kell, hogyan tovább. Egy minden szempontból borús estén összesodorja őket az élet, ők pedig kétségbeesésükben haknizenekart alapítanak, „hátha majd most” jeligére.
A mai Magyarországon játszódó és a magyar filmes hagyományokra építő film szereplőiben minden nemzedék magára ismerhet, és a többség számára valószínűleg sem a színészgárda, sem a szerepelők problémái nem idegenek. Angéla, Kati és Rita nem kiugró tehetségek, épp csak olyanok, mint bármelyikünk, a film zenei stílusát meghatározó swing pedig szintén sok generációnak kedves.
Egy igazi, érzelmes, zenés, táncos, végtelenül könnyed, akár gyerekkel is megnézhető közönségfilmet láthatunk, amely nem bővelkedik a váratlan fordulatokban, ugyanakkor remek kikapcsolódást nyújt az év végi hajrában.

Comments are closed.