Üzleti találkozót tartott a BKIK XV. Kerületi Tagcsoportja

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A fenntarthatóság és társadalmi hasznosság volt a téma a BKIK XV. Kerületi Tagcsoportjának májusi vállalkozói találkozóján.

A résztvevők a témával kapcsolatban előadásokat hallgattak meg, majd egy kötetlen beszélgetés keretében saját tapasztalataikat is megosztották. A rendezvényt Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK Önkormányzati Kapcsolatok Kollégiumának elnöke nyitotta meg, és részt vett a Tizenötödik kerület polgármestere, Cserdiné Németh Angéla is.

A résztvevők meghallgathatták többek között Harsányi Mónika előadását a BKIK immár 3. éve sikerrel zajló Bridge to Benefits programjáról, míg Kiss Gyöngyvér, a Civil Impact Nonprofit Kft. ügyvezetője a CSR formáiról, a társadalmi szerepvállalásról mint vállalkozói attitűdről beszélt, kiemelve az ESG rendszer egyre nagyobb szerepét a gazdaságban.

A témák alapos átbeszélése után a résztvevők egy kötetlen üzleti ebéd során tovább folytatták az eszmecserét fenntarthatóságról, jótékonyságról, vállalati-önkormányzati-civil háromoldalú együttműködési lehetőségekről.

„A kamarában azt látjuk, hogy a szemléletformálásban még mindig rengeteg teendő van. A gazdasági és anyagi szempontok néha valóban felülírják a fenntarthatóság irányelveit, de azon dolgozunk, hogy ezekben a súlyosan aktuális témákban úgy tudjanak a vállalkozások előre lépni, hogy közben azt érezzék, az újítások, fejlesztések az ő érdeküket is szolgálják, versenyelőnyt biztosítva számukra”- mondta el Szatmáry-Jähl Angéla.

Forrás: BKIK

Fotó: BKIK

Comments are closed.