Utcahossznyi útfelújítások

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Augusztus utolsó szerdáján két új felújított útszakaszt is átadtak Rákospalotán. Az Eötvös utcának a Dugonics utca –Wysocki utca közötti szakaszát, illetve a Bocskai utca Illyés Gyula utca – Dobó utca közötti szakaszát is felújította az önkormányzat. 

– Ez a két utca egyaránt kerületi fenntartású (tömegközlekedés nem érinti őket) – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester –, az Eötvös utcai szakasz bruttó 177 millió forintba, a Bocskai utca felújított szakasza pedig bruttó 72 millió forintba került.

A beruházás révén azonban nemcsak új, jó minőségű aszfaltburkolatot kaptak az úttestek, hanem szegélyeket is leraktak, illetve parkolóhelyeket is kialakítottak.

– Az Eötvös utcában a forgalom gördülékenyebbé tétele miatt az autók félig a járdaszélen kialakított parkolóhelyeken állhatnak, míg a Bocskai utcában gyeprácsos várakozóhelyek épültek – jegyezte meg a polgármester. 

A kivitelezés során mindkét helyszínen gondoskodni kellett a csapadékvíz elszivárogtatásáról is. A Bocskai utcában többek között ezt a célt szolgálja a gyeprácsos megoldás, az Eötvös utcában azonban a zöld sávokban emiatt úgynevezett kavicsos szikkasztókat kellett létrehozni. 

– Mindkét helyszínen fontos volt, hogy a meglévő növényállomány ne sérüljön, ezért a parkolókat is a meglévő fákhoz, bokrokhoz igazítottuk. Az Eötvös utcában így is sikerült az eredetileg tervezett 36 helyett 50 darab esztétikus, jó minőségű, térkövezett parkolóhelyet kialakítanunk – tette hozzá a polgármester.

A kerület vezetője elmondta: az önkormányzat legközelebb a Kemény István utcában, az Árokhát utcától északra eső területen végez majd felújítást. Ennek a tervezése már zajlik, a közbeszerzés kiírását követően pedig következő tavasszal kezdődhetnek majd a munkálatok. Ezzel párhuzamosan a főváros még idén felújítja a Deák utcát, illetve elkezdi a Zsókavár utca és Erdőkerülő utcák tervezését is. Ez utóbbi útvonalak jövőre újulnak meg.

Comments are closed.